Grillattua naudan rintaa ja härkäpapu-tomaattisalaattia

Grillattua naudan rintaa ja härkäpapu-tomaattisalaattia

Tämän grilliruoan valmistelu aloitetaan jo edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä keskitytäänkin grillaamiseen ja nautiskeluun.

Grillattua naudan rintaa ja härkäpapusalaattia

Arvostele resepti
7 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 8 h 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg naudan rintaa
  • 1 kpl valkosipulia
  • 5 kpl timjamin oksaa
  • 2 l lihalientä

Härkäpapu-tomaattisalaatti:

  • 400 g härkäpavun palkoja
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl punasipulia
  • 0.5 dl omenaviinietikkaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl sinappia vahvaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Laita liha, halkaistu valkosipuli ja timjamit uuninkestävään vuokaan. Kiehauta lihaliemi ja kaada se lihan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä lihaa yön yli uunissa matalassa lämmössä (noin 85 asteessa). Valmista myös salaatti jo edellisenä päivänä.

Alita salaatin valmistaminen kastikkeesta. Sekoita keskenään viinietikka, öljy, sinappi, hunaja, suola ja mustapippuri. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja lisää kastikkeen joukkoon. Poista pavuista kannat ja grillaa ne kuumassa grillissä puolikypsiksi. Leikkaa pavut paloiksi ja sekoita salaattiin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään ja ota huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua.

Anna lihan jäähtyä liemessään ja nosta liha leikkuulaudalle. Siivilöi liemi kattilaan ja anna sen kiehua kasaan, kunnes se on sopivan paksuista ja suolaista.

Leikkaa liha 3-4 cm viipaleiksi ja grillaa viipaleet kauniin ruskeiksi kuumassa grillissä välillä liemellä valellen. Tarjoile härkäapu-tomaattisalaatin kanssa ja valuta vielä lientä annoksen kruunuksi.

 

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.