Graavilohi

Graavilohi

Graavilohi kuuluu joulupöytään siinä missä joulukinkku ja laatikotkin. Herkullisen graavilohen voi valmistaa helposti myös itse!

Graavilohi

Arvostele resepti
Ei arvosteluja

6 annosta | Valmistusaika: n. 24 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg merilohta ruodottomana
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

Pyyhi lohen pinta kuivaksi talouspaperilla ja poista mahdollinen vatsa- ja selkärasva. Ripottele suola ja sokeri lohen pinnalle ja asettele päälle vielä tillit. Peitä kelmulla ja aseta päälle kevyehkö paino, esimerkiksi vedellä täytetty astia. Anna graavaantua jääkaapissa vähintään vuorokausi, mielellään parikin. Poista tillit ja kuivaa lohen pinta ennen viipalointia.

Lisämausteeksi graavaukseen sopivat esimerkiksi rouhittu musta-, valko- tai rosepippuri, konjakki tai tuore inkivääri.


Katso reseptit myös muihin joulupöydän herkkuihin

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.