Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

Joulukinkun kuorruttaminen onnistuu myös gluteenittomana, kun korppujauhot korvataan murskatuilla, gluteenittomilla kekseillä tai korpuilla.

Gluteeniton kuorrutus joulukinkulle

Arvostele resepti
1 arvostelu

16 annosta | Valmistusaika: n. 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 dl omenahilloa
  • 1 kpl keltuaista
  • 3 rkl sinappia (väkevää)
  • 50 g gluteenittomia keksejä tai korppuja (esim. Semper Cantucci Mandel)

Valmistusohje

Murskaa keksit tai korput hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa tai muovipussin sisällä. Sekoita keskenään omenahillo, keltuainen ja sinappi. Sivele seos kinkun pintaan ja ripottele päälle rouhittuja keksejä tai korppuja. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pintaan alkaa ilmestyä tummia pilkkuja.

Ohjeen kuorrutteesta riittää noin 6-8 kilon kinkulle, mutta voit tarvittaessa moninkertaistaa tai vaikkapa puolittaa annosmäärän tarpeen mukaan.

Myös kinkun glaseeraaminen on gluteeniton vaihtoehto, jos haluat kokeilla perinteisestä poikkeavaa tapaa viimeistellä kinkku.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.