Glaseerattua naudan rintaa ja omena-selleripyre

Glaseerattua naudan rintaa ja omena-selleripyre

Hitaasti meheväksi kypsennetty naudan rinta glaseerataan ja tarjoillaan herkullisen omena-selleripyreen kera.

Glaseerattua naudan rintaa

Arvostele resepti
5 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 12 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg naudan rintaa

Kypsytysliemi 

  • 1 kpl valkosipuli kokonaisena
  • 0.5 pnt timjamia
  • 2 l lihalientä

Glaseeraus

  • 3 dl lihan haudutuslientä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl soijaa

Omena- selleripyre 

  • 600 g juuriselleriä
  • 2 kpl Granny Smith -omenaa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

Halkaise valkosipuli ja lisää uunivuokaan timjamin kanssa. Laita naudanrinta uunivuokaan. Kiehauta lihaliemi (voit käyttää valmista liemikuutiota). Kaada kuuma lihaliemi naudanrinnan päälle. Peitä astia foliolla ja laita uuniin 90 asteeseen (kiertoilmauunissa 65 asteeseen) 12 tunniksi. Jäähdytä rinta liemessä.

Valmista glaseerauskastike. Mittaa kattilaan liemi, sokeri ja soija. Keitä kasaan niin, että kastiketta jää jäljelle noin desilitra.

Valmista omena-selleripyree. Kuori ja pilko selleri kattilaan. Lisää vettä niin, että sellerit juuri peittyvät. Keitä 30 minuuttia ja lisää joukkoon kuorittu ja paloiteltu omena. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia. Siivilöi keitinliemi pois, soseuta selleri ja omena. Lisää joukkoon voi ja ohenna lihan haudutusliemellä (noin 0,5 dl).

Leikkaa rinnasta poikki syin noin yhden sentin paksuisia siivuja. Glaseeraa rinnanpalat ja tarjoile omena- selleripyreen kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.