Franklin Barbecuen ribsit

Franklin Barbecuen ribsit

Valmista herkullisen mehevät porsaan ribsit Franklin Barbequen mainiolla reseptillä!

Franklin Barbecuen ribsit

Arvostele resepti
10 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 5 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 kg HK Viljaporsaan spare ribs
  • 0.4 dl mustapippuria murskattuna
  • 0.2 dl suolaa
  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 0.8 dl BBQ-kastiketta (valmista ta itsetehtyä)
  • vahvaa foliota
  • tammea tai hikkoria (polttopuuksi tai savulastuiksi)

Valmistusohje

Poista ribseistä liika rasva. Voit halutessasi poistaa myös kalvon, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kostuta lihan pintaa hieman tilkalla vettä. Yhdistä pippuri ja suola. Hiero mausteseos tasaisesti ribsirivin pintaan.

Lämmitä savustin 135-asteiseksi.

Aseta ribsit grilliin lihapuoli ylöspäin ja kypsennä savustimessa noin kolme tuntia. Sekoita veteen valkoviinietikkaa ja kostuta lihan pintaa kypsentämisen aikana suihkuttamalla ribsien päälle vesi-etikkaseosta.

Kun ribsit ovat saaneet kauniin pinnan, hiero BBQ-kastiketta ribsirivin pintaan. Nappaa riittävän suuri pala alumiinifoliota, suihkuta sen pinnalle vesi-etikkaseosta ja laita liha alumiinifoliolle lihapuoli alaspäin. Kääri koko komeus tiivisti folion sisään.

Laita paketti takaisin savustimeen lihapuoli alaspäin ja kypsennä, kunnes liha on pehmeää. Ala tarkkailla sopivaa kypsyyttä noin kahden tunnin jälkeen.

Anna ribsien levätä foliokääreessä 20–30 minuuttia ennen tarjoilua.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.