Flatbone, grillattu kukkakaalisalaatti ja seesamihummus

Flatbone, grillattu kukkakaalisalaatti ja seesamihummus

Viljaporsaan flatbone saa kaverikseen grillatun kukkakaalisalaatin, joka on hieman erilainen lisuke grilliruoalle. Kukkakaalisalaatti sopii hyvin myös muiden grillilihojen kylkeen. 

Flatbone, kukkakaalisalaatti ja seesamihummus

Arvostele resepti
17 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Haudutusliemi:

  • 1 l lihalientä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Tumma sherrykastike:

  • 1 dl sherryä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 0.5 prk HK Demi-glace kastikepohja
  • 1 dl lihan haudutuslientä
  • 1 kpl timjamin oksaa
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Tahinikastike:

  • 3 rkl tahinia
  • 5 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna ja murskattuna
  • 2 rkl korianterinsiemeniä paahdettuna ja murskattuna

Grillattu kukkakaalisalaatti

  • 1 kpl kukkakaalia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl salottisipulia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tuoretta korianteria

Seesamihummus:

  • 1.5 dl kikherneitä keitettynä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl kikherneiden keitinvettä
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Laita lihat uunivuokaan ja kaada kiehautettu haudutusliemi päälle. Hauduta uunissa 140 asteessa uunissa noin 2 tuntia. Jätä lihat jäähtymään liemeen. Ota 1 dl haudutuslientä talteen sherrykastiketta varten.

Sherrykastike

Valmista sherrykastike. Kuumenna kattila, kiehauta viini ja etikka. Lisää demi-glace ja keitä kunnes jäljellä noin desilitran verran. Lisää loput ainekset ja keitä kunnes jäljellä reilu desilitra. Siivilöi ja mausta.

Kukkakaalisalaatti

Valmista kukkakaalisalaatti. Sekoita kaikki tahinikastikkeen ainekset keskenään. Laita kylmään odottamaan. Irrottele kukkakaalin nuput pieniksi paloiksi. Sekoita nuppujen joukkoon oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Grillaa kukkakaalia noin 10 minuuttia välillä käännellen. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja hienonna persilja. Paahda saksanpähkinät uunissa tai pannulla, jäähdytä ja rouhi. Lisää kaikki ainekset tahinikastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Seesamihummus

Valuta kikherneet, mutta säästä vesi. Laita vettä lukuun ottamatta muut ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi. Lisää vettä, kunnes saat mieleisesi koostumuksen. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.

Lihojen grillaaminen ja tarjoilu

Grillaa lihat kuumassa grillissä noin 4 minuuttia per puoli. Valele grillatessa sherrykastikkeella. Tarjoa flatbone sherrykastikkeen, kukkakaalisalaatin ja seesamihummuksen kanssa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.