Flammekueche

Flammekueche

”Flammekueche”-resepti on peräisin Markku Haapion kynästä. Haapio on tuottelias ruokakirjailija ja -toimittaja sekä Makkaraklubin Makkaramestari vuodelta 2002. Haapio on todellinen Sinisen Lenkin asiantuntija. Hän on kirjoittanut nyt palkintona olevan ”Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit”-kirjan, jonka sivuilta löytyy myös ”Flammekueche”, joka siis on tuhti makkarapiirakka.

Flammekueche

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Sininen Lenkki® Perinteinen
  • 2 dl vettä
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl sipulia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita reilusti kädenlämpöinen vesi, öljy, suola ja kuivahiiva. Alusta joukkoon käsin tai yleiskoneen taikinakulhossa vehnäjauhoa niin, että syntyy timmi taikina. Peitä liinalla ja siirrä syrjään nousemaan noin tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan ainakin 250 asteeseen. Kuori sipuli ja leikkaa se hyvin ohuiksi siivuiksi. Kiehauta siivut pienessä vesitilkassa, valuta ja jäähdytä. Kuori makkara, leikkaa se pieniksi suikaleiksi ja ruskista kevyesti ja nopeasti kuumalla pannulla. Paloittele pekoni ja ruskista silppu kevyesti.

Jaa taikina sopiviksi paloiksi ja kauli niistä noin kahden kämmenen kokoisia neliöitä, jotka ovat niin ohuita kuin kaulimella suinkin saa. Nosta levyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Sivele pohjien päälle ohut kerros ranskankermaa ja levitä sen päälle sipulirenkaat, makkarasuikaleet ja pekonimurut. Halutessasi voit silputa päälle myös rucolaa ja hieman juustoraastetta. Paista flammekuecheja uunissa rapeiksi ja kauniin värisiksi eli noin 20 minuutin ajan.

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.