Eggs Benedict

Eggs Benedict

Eggs Benedict eli munat Benedictin tapaan on klassinen ja ruokaisa herkku niin aamiaiselle kuin brunssillekin. Alkuperäisen reseptin mukaisen hollandaisekastikkeen voi hyvin korvata esimerkiksi valmiilla béarnaisekastikkeella.

Eggs Benedict

Arvostele resepti
4 arvostelua

2 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Uppomunat

  • 1.5 l vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 kpl kananmunaa

Valmistusohje

Valmista ensin uppomunat.

Kiehauta kattilassa vesi, väkiviinaetikka ja suola. Pienennä lieden lämpöä niin, että vesi ei enää kiehu, vaan väreilee hiljalleen. Riko yksi kananmuna lasiin ja kaada se varovasti lasista etikkaveteen. Toista sama muillekin kananmunille. Anna kananmunien hyytyä noin 3-4 minuuttia ja nosta ne yksitellen talouspaperin päälle jäähtymään ja kuivumaan. Onnistuneen uppomunan valkuainen on kokonaan hyytynyt, mutta keltuainen on vielä valuvan pehmeä.

Jos et käytä uppomunia heti, jäähdytä niitä hetki kylmässä vedessä.

Paista pekonit pannulla rapeiksi ja paahda paahtoleivät. Lämmitä Béarnaise-kastike kattilassa tai mikrossa. Asettele pekoniviipaleet leiville ja uppomunat leipien päälle. Kaada lämmin kastike leiville ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla tai muutamalla rakuunanlehdellä.

Vinkki! Halutessasi voit valmistaa hieman huolellisuutta vaativan hollandaisekastikkeen itse, katso resepti.

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.