Chimichurri-leivät

Chimichurri-leivät

Grillattu naudan entrecôte tarjoillaan patonkiviipaleiden päällä, argentiinalaisen yrttikastikkeen eli chimichurrin kera. Lähde makumatkalle Argentiinaan ja kokeile!

Chimichurri-leivät

Arvostele resepti
1 arvostelu

6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Chimichurri

  • 2 dl lehtipersiljaa
  • 5 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl chililastuja tai -jauhetta
  • 3 rkl tuoretta oreganoa (tai 2 tl kuivattua)
  • 1 kpl salottisipulia hienonnettuna
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 4 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Mittaa kaikki chimichurrin ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Surauta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat ja hajoavat kunnolla, mutta älä soseuta. Siirrä kastike kannelliseen astiaan ja anna maustua jääkaapissa, mielellään yön yli.

Laita huoneenlämpöinen liha grilliin ja penslaa chimichurri-kastikkeella. Grillaa haluamaasi kypsyyteen välillä kastikkeella valellen.

Anna grillatun lihan vetäytyä vartti ja leikkaa siivuiksi. Tarjoa liha grillattujen patonkiviipaleiden päällä ja pirskottele päälle reippaasti chimichurria.

 

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.