Chili con carne joulukinkusta

Chili con carne joulukinkusta

Joulun jälkeen maistuu taas arkisempi ja helposti valmistuva ruoka. Kinkun tähteet sopivat hyvin monenlaisiin arkiruokiin, kuten tähän herkulliseen chili con carneen.

Chili con carne joulukinkusta

Arvostele resepti
3 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Rypsiporsas® Juhlakinkkua kypsänä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 0.25 tl kanelia
  • 1 kpl sipulia hienonnettuna
  • 3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0.5 tl kaakaojauhetta esim. Van Houten
  • 1 tlk kidneypapuja valutettuna
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Freesaa kuivamausteita rypsiöljyssä kuumalla pannulla, jotta niiden maku irtoaa. Hienonna kinkku veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää ne pannulle. Lisää sipuli ja valkosipulit ja jatka vielä hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lisää vielä kaakaojauhe. Anna hautua noin 10 minuuttia ja lisää pavut joukkoon. Kuumenna uudelleen ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile esimerkiksi nachojen tai riisin kanssa tai tortillan täytteenä.

Katso lisää herkullisia vinkkejä kinkun tähteiden hyödyntämiseen

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.