Char Siew eli makkaraa kiinalaisittain

Char Siew eli makkaraa kiinalaisittain

Suomalaisen lenkkimakkaran ja kiinalaisia vaikutteita yhdistelevän reseptin takana on Tomi Björck, joka lienee tällä hetkellä Suomen menestynein ja seuratuin keittiömestari. Myös tämä resepti on Sinisen Lenkin juhlavuoden kirjassa – herkullinen annos koostuu marinoidusta lenkistä, jonka voi tarjoilla esimerkiksi paistetun paksoin kera.

Char Siew eli makkaraa kiinalaisittain

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 4 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Valmistusohje

Halkaise lenkinpuolikkaat keskeltä pitkittäin 2 osaan.

Valmista marinadi sekoittamalla loput ainekset yhteen. Laita muovipussiin makkarat ja marinadi. Anna maustua neljästä tunnista kahteen päivään.

Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi (kiertoilmauuni 175-asteiseksi). Ota makkarat marinadista, pyyhi ne ja paista uunissa ritilän päällä noin 15 minuuttia. 

Leikkaa makkarasta ohuita siivuja ja sekoita loppu marinadi vielä makkarasiivujen päälle paksuksi glaseeraukseksi. Kuumenna uunissa 4 minuuttia. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.