Carpaccio

Carpaccio

Carpaccio on herkullinen, naudanlihasta valmistettava klassikkoruoka, joka on näyttävää tarjoiltavaa esimerkiksi alkupalana tai kevyenä ateriana erilaisten lisukkeiden kera. Tässä reseptissä carpaccio kruunataan täyteläisellä parmesaanikastikkeella.

Carpaccio

Arvostele resepti
4 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Parmesan-dressing

  • 1 dl parmesanjuustoa (raasteena)
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1.5 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Kuivaa lihan pinta huolella ja halkaise pituussuunnassa. Kääri puolikkaat kelmun avulla tiiviiksi pötköiksi ja laita ne tunniksi pakastimeen kohmettumaan.

Valmista parmesan-dressing lihan kohmettuessa. Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeaan suorareunaiseen astiaan, esimerkiksi isoon lasiin. Aseta sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä ja nosta pikkuhiljaa, näin seos muuttuu majoneesimaiseksi. Mikäli kastike tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vedellä tai omenamehulla.

Ota pötköt yksi kerrallaan pakastimesta ja leikkaa poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle ja rouhi päälle mustapippuria ja suolaa. Pursota parmesan-dressingiä ohuelti lihan päälle ja koristele rucolalla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.