Burgundinpata

Burgundinpata

Syksyn ja talven pimeydessä maistuvat ihanat, mureat lihapadat. Valmista herkullinen burgundinpata ja tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita.

Burgundinpata

Arvostele resepti
37 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 4 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Lisäksi

  • 2 rkl voita
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 dl hillosipuleita

Valmistusohje

Ota liha huoneenläpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.

Paloittele pekoni ja laita kylmään pannuun. Kuumenna ja paista pekonit rapeiksi. Lisää joukkoon lihakuutiot ja paista pintaan väri kauttaaltaan. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet ja kuoritut ja paloitellut porkkanat. Kääntele hetki.

Laita ainekset uunivuokaan ja kaada päälle punaviini ja vesi. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja rouhi sekaan mustapippuria myllystä. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 4-6 tuntia. Tiputa pidemmässä (yli neljä tuntia) kypsennyksessä lämpötila 100-125 asteeseen. Lisää tarvittaessa vettä tai punaviiniä.

Loppuvaiheessa kuumenna rasva pannulla ja paista herkkusieniä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää herkkusienet ja hillosipulit lopuksi ja kuumenna vielä ennen tarjoilua.Tarkista maku.

Vinkki! Koristele annos timjamilla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.