Bechamelkastike

Bechamelkastike

Bechamelkastike eli valkokastike on yksi peruskastikkeista, joita voi maustaa mielensä mukaan, jolloin se muuntautuu monenlaisten ruokien seuraksi. Bechamelkastiketta käytetään perinteisesti esimerkiksi lasagneen.

Bechamelkastike

Arvostele resepti
6 arvostelua

4-8 annosta | Valmistusaika: n. 20 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 30 g voita
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 5 dl maitoa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja ripottele joukkoon vehnäjauhot ja valkopippuri. Anna kiehua pari minuuttia, mutta älä ruskista. Kaada kuumennettu maito joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vispaten. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.