Appelsiinipossua ja basilikariisiä

Appelsiinipossua ja basilikariisiä

Paistit ovat herkullisia ja sopivia aterioita niin arjen iltoihin, kuin viikonloppujen juhlahetkiinkin. Paistin kypsyessä uunissa on hyvin aikaa valmistaa ateriaan sopiva herkullinen kastike.

Appelsiinipossua ja basilikariisiä

Arvostele resepti
3 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Basilikariisi 

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukkua basilikaa

Appelsiinikastike

  • 3 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 rkl appelsiinimarmeladia
  • 1 kpl appelsiinia mehu ja kuori raastettuna
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl roseepippuria murskattuna
  • 2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Kypsennä paistia uunissa 150 asteessa 1 tunti ja 50 minuuttia jokaista lihakiloa kohti. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla 125 astetta. Paisti on kypsä, kun sisälämpötila on 82 astetta. Suosittelemme lihalämpömittarin käyttöä.

Keitä riisi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna basilikan lehdet ohuiksi suikaleiksi ja lisää riisin joukkoon.

Valmista seuraavaksi appelsiinikastike. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa sekä purista mehu kattilaan. Kuumenna 2 desiä vettä, mehu, kuoriraaste ja lihaliemikuutio kattilassa kiehuvaksi. Sekoita maizena desiin kylmää vettä ja lisää kastikkeen joukkoon sekoittaen. Lisää marmeladi, roseepippurit ja ruokakerma, anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarjoile riisin ja kastikkeen kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.