Aladobi

Aladobi

Helpon aladobin eli lihahyytelön voit valmistaa juhlakinkun potkasta ja kinkun liemestä. Sen suolaisuutta voi itse säädellä lisäämällä vettä paistoliemeen. Mikäli lisäät vettä, muista lisätä yhtä desilitraa kohden yksi liivatelehti.

Aladobi

Arvostele resepti
4 arvostelua

Valmistusaika: n. 4 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g juhlakinkun potkaa kypsänä
  • 0.5 l kinkun paistolientä ilman rasvaa
  • 50 g kuivattua viikunaa
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohje

Irrota potkasta lihat ja pilko lihat haluamasi kokoiseksi. Hienonna lehtipersilja ja viikuna. Sekoita lihan kanssa keskenään. Laita ainekset lientä lukuun ottamatta noin litran vetoiseen vuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kaada lämmin liemi vuokaan siten, että ainekset peittyvät kokonaan. Laita vuoka jääkaappiin ja jäähdytä vähintään 4 tuntia. Kumoa hyytynyt ja jäähtynyt aladobi ja leikkaa haluamallasi tavalla. Voit myös tehdä hyytelön suoraan lasipurkkiin josta sitä voi suoraan lusikoida esimerkiksi leivän päälle.

Kinkun paistoliemen saat parhaiten kerättyä talteen käyttämällä paistopussia.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.