Ruokalista

Mitä saisi olla? Kenties makkaraherkkuja, joita ei tarvitse haudutella yön yli? Nopeat ja ennen kaikkea maistuvat makkara-annokset sopivat niin illanistujaisiin kuin kisastudioihinkin sekä tuhdiksi välipalaksi tai täyttäväksi illalliseksi.  

Hodari

Hot dog, hodari tai kuuma koira – rakkaalla herkulla on monta nimeä. Nopeiden nakkiruokien kruunaamaton kuningas, jonka kokoamisessa ei voi epäonnistua.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Hodari

Hot dog, hodari tai kuuma koira – rakkaalla herkulla on monta nimeä. Nopeiden nakkiruokien kruunaamaton kuningas, jonka kokoamisessa ei voi epäonnistua.

Hodari kannattaa virittää täsmälleen oman maun mukaiseksi. Vaalean sämpylän voi korvata tummemmalla, jos siltä tuntuu. Mieluisimpien nakkien valinta on tietysti se oleellisin juttu hodarin kasaamisessa – jos suositella saa, niin Aito Nakki Pitkä on satavarma valinta. Koko komeus viimeistellään halutuilla mausteilla: kokeilemisen arvoisia ovat ainakin ketsuppi, erityyppiset sinapit, majoneesit, kurkkusalaatti sekä tuore ja paahdettu sipuli. Sitten ei muuta mestariteos ääntä kohti!

Makkaraperunat

Nakkikioskien ikisuosikki, jonka valmistaminen käy kotikeittiössäkin erinomaisen näppärästi. Valitse oma suosikkimakkarasi, mausta mielesi mukaan ja nauti.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Makkaraperunat

Nakkikioskien ikisuosikki, jonka valmistaminen käy kotikeittiössäkin erinomaisen näppärästi. Valitse oma suosikkimakkarasi, mausta mielesi mukaan ja nauti.

Näinhän se nälkä lähtee: ensin ranskalaiset uuniin ja sitten makkarakuutiot pannulle paistumaan. Paras makkara tähän touhuun on oma suosikkimakkara: Sininen, Kabanossi ja Camping ovat kaikki varmoja tapauksia, kun on kyse vatsan täyttämisestä ja makuhermojen hivelystä. Kun ranskalaiset ja makkarat ovat kuumia, sekoita ne keskenään lautasella tai rasiassa. Lopuksi vielä joukkoon oman maun mukaan ketsuppia, sinappia, majoneesia, suolakurkkua ja sipulia – valmista tuli!

Nakkimuki

Konstailematon pikkupurtava, joka on tuttu näky etenkin lätkähalleilla, mutta maistuu yhtä hyvin kotisohvalla.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Nakkimuki

Konstailematon pikkupurtava, joka on tuttu näky etenkin lätkähalleilla, mutta maistuu yhtä hyvin kotisohvalla.

Muki täyteen ja muki tyhjäksi – nakkimukin toimintaperiaate on sangen yksinkertainen. Lasauta mukin pohjalle ensin haluamasi mausteet: ketsuppia, sinappia ja ehkä vähän majoneesiakin. Tässäkin tapauksessa nakin valinnassa kannattaa luottaa omaan, pettämättömään makuun: perusversio Aito Nakista on klassikko, mutta yhtä hyvin mukiin istuvat Aito Nakki Juusto & jalapeno tai vaikkapa mausteisempi Baijerilainen. Kuumenna nakit höyrystämällä, grillissä tai mikrossa, pyöräytä mukin mausteissa ja nautiskele.

Hot dogit ja paholaisen kastike

Nämä hodarit saavat hieman tulisemman makunsa mausteisesta pahoilaisen kastikkeesta.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Hot dogit ja paholaisen kastike

Nämä hodarit saavat hieman tulisemman makunsa mausteisesta pahoilaisen kastikkeesta.

Hot dogit ja paholaisen kastike

8 henkilölle | Valmistusaika: n. 45min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Hot dogit ja paholaisen kastike
  • 8 hot dog -sämpylää 
  • 8 kpl HK Aito Nakkeja 
  • 1 pkt (170 g) HK Amerikan Pekoni® Original 
  • paahdettua sipulia 


Paholaisen kastike

  • 2 rkl öljyä 
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • 2 punaista chiliä 
  • 3 rkl tomaattipyreetä 
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa 
  • 3 rkl fariinisokeria 
  • 2 rkl viinietikkaa 
  • 1 rkl soijakastiketta 
  • 1 rkl worcesterkastiketta 
  • suolaa
  • mustapippuria
Hot dogit ja paholaisen kastike

Valmistusohje

Tee kastike hyvissä ajoin. Kuumenna öljy kattilassa ja puserra valkosipulinkynnet mukaan. Lisää hienonnetut chilit ja tomaattipyree. Kuumenna hetki. Kaada päälle tomaattimurska, lisää sokeri, viinietikka ja soija. Keitä kastiketta puolisen tuntia ilman kantta. Kun kastike on sopivan sakeaa, mausta se worcesterkastikkeella, suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.

Tee nakkeihin viillot ja kietaise ympärille pekoniviipaleet. Grillaa nakit kuumiksi keskilämmöllä. Voit paistaa nakit grillin sijaan myös pannulla tai uunissa. Lämmitä sämpylät nopeasti grillissä tai uunissa, lisää sisään nakit, paholaisen kastiketta ja paahdettua sipulia.

Inspiroidu myös muista mainioista hodariohjeistamme, kuten esimerkiksi premium hot dogeista ja red hot chili dogeista.

Premium Hot Dog

Tässä hieman tuunatumpi versio klassisesta Amerikan herkusta hodarista. Täytteeksi coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Premium Hot Dog

Tässä hieman tuunatumpi versio klassisesta Amerikan herkusta hodarista. Täytteeksi coleslaw-salaattia ja punasipulihilloketta.

Premium hot dog eli hodari kaikilla mausteilla

3-4 henkilölle | Valmistusaika: n. 20min | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Premium hot dog eli hodari kaikilla mausteilla
  • 1 pkt (400 g) HK Kabanossi Grillibalkan 
  • 1 patonki neljään osaan leikattuna tai 4 Hot Dog sämpylää 


Aurinko-Coleslaw

  • ½ rasiaa HK Aurinkosalaattia 
  • 4 rkl majoneesia 


Punasipulihilloke

  • 1 punasipuli suikaleina 
  • 2 rkl voita 
  • 3 rkl ruokosokeria 
  • 3 rkl punaviinietikkaa 
  • 1 tl suolaa 
  • ripaus mustapippuria 
Premium hot dog eli hodari kaikilla mausteilla

Valmistusohje

Valmista ensin punasipulihilloke. Yhdistä hillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Seuraavaksi valmista coleslaw sekoittamalla Aurinkosalaatti ja majoneesi keskenään.

Tee makkaroihin viiltoja ja grillaa ne kauniin ruskeiksi. Lämmitä samalla halkaistut leivät nopeasti grillissä. Voit paistaa makkarat ja lämmittää leivät grillin sijaan myös uunissa tai pannulla. Täytä leivät makkaralla, coleslawilla ja punasipulihillokkeella.

Tarjoa lisukkeina sinappia, ketsuppia ja kurkkusalaattia. Koristele ohuiksi leikatuilla chilirenkailla ja paahdetulla sipulirouheella.

Kokeile myös muita mainioita hodariohjeitamme, kuten baijerilaisia hodareita ja hodareita paholaisen kastikkeella.

Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia

Herkullinen Kabanossi karski saa tässä ohjeessa lisämakua pekonista ja lisukkeena nautitaan kaali-porkkanasalaattia.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia

Herkullinen Kabanossi karski saa tässä ohjeessa lisämakua pekonista ja lisukkeena nautitaan kaali-porkkanasalaattia.

Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia

3-4 henkilölle | Valmistusaika: n. 20min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia
  • 1 pkt (300 g) HK Kabanossi Karski 
  • 1 pkt (170g) Amerikan pekoni® 


Kaali-porkkanasalaatti

  • 200 g valkokaalia 
  • 100 g porkkanaa 
  • 1 dl persiljasilppua 
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa 
  • 100 g majoneesia 
  • 2 rkl sokeria 
  • suolaa 
  • mustapippuria myllystä
Grillimakkaraa ja kaali-porkkanasalaattia

Valmistusohje

Kääri makkarat pekoniin ja grillaa välillä käännellen. Raasta kaali ja kuorittu porkkana raasteeksi karkealla terällä. Sekoita joukkoon persiljasilppu, vaaleaa viinietikkaa ja majoneesia, sokeria, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarjoa pekoniset makkarat kaali-porkkanasalaatin kanssa.

Katso parhaat grillausvinkit täältä!

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia

4 henkilölle | Valmistusaika: n. 45min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia
  • 1 pkt ( 300 g) HK Pikkuprinssi®
  • 500 g perunoita 
  • 1 punasipuli 
  • 1 rkl punaviinietikkaa 
  • 3 rkl öljyä 
  • suolaa ja mustapippuria
Prinssinakit ja kirkasta perunasalaattia

Valmistusohje

Keitä perunat kypsiksi. Viipaloi perunat sekä kuori ja kuutioi punasipuli. Sekoita perunoiden ja punasipulin joukkoon punaviinietikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nakit pannulla. Tarjoa kirkkaan perunasalaatin kanssa.

Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia

Makkarapalat kypsyvät kätevästi vartaissa ja lisukkeeksi sopii mainiosti raikas pähkinäsalaatti.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia

Makkarapalat kypsyvät kätevästi vartaissa ja lisukkeeksi sopii mainiosti raikas pähkinäsalaatti.

Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia

3-4 henkilölle | Valmistusaika: n. 30min

Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia
  • 1 pkt (400 g) HK Kabanossi Salami & Cheddar 
  • 2 päärynää kuorittuna, siemenet poistettuna ja lohkottuna 
  • 4 viikunaa lohkottuna 
  • varrastikkuja 


Makea glaze

  • 3 rkl punaviinietikka 
  • 1 rkl soijaa 
  • 4 rkl ruokosokeria 
  • 1 tl suolaa 
  • ripaus mustapippuria 


Pähkinäsalaatti

  • 100 g saksanpähkinöitä paahdettuna 
  • pala parmesanjuustoa lastuina 
  • salaatteja makusi mukaan 


Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 1 rkl tummaa balsamicoa 
  • 1 rkl hunajaa 
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Grillimakkaravartaat ja pähkinäsalaattia

Valmistusohje

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin tunti. Leikkaa makkarat paloiksi ja käsittele hedelmät. Pujota tikkuihin vuorotellen aineksia.

Valmista makea glaze. Keitä aineksia kattilassa noin 10 minuuttia., kunnes kastike alkaa saostua.

Valmista pähkinäsalaatti ja kastike, kun makkaravartaat valmistuvat grillissä. Sekoita kastikkeen ainekset ainekset keskenään. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. 

Tarjoa grillatut vartaat pähkinäsalaatin kanssa.

Runebergin Sininen

Jos perinteinen makea Runebergintorttu ei ole mieleen, kokeile valmistaa siitä vähän toisenlainen versio HK Sinisestä.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Runebergin Sininen

Jos perinteinen makea Runebergintorttu ei ole mieleen, kokeile valmistaa siitä vähän toisenlainen versio HK Sinisestä.

Runebergin Sininen

6 henkilölle | Valmistusaika: n. 20min

Runebergin Sininen
  • 1 pkt (580 g) HK Sininen lenkki
  • majoneesia
  • sinappia
  • ketsuppia
Runebergin Sininen

Valmistusohje

Kuori Sininen ja leikkaa se sopivan mittaisiin pätkiin. Kuumenna pätkät 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja anna makkaroiden hieman jäähtyä.

Sekoita sinappi majoneesiin. Pursota pinnalle koristelut sinappimajoneesista ja ketsupista.

Nauti asianmukaisella arvokkuudella!

Kesäinen pyttipannu

Tässä herkullisessa pyttipannussa maistuu kesän maut ja se valmistuu kätevästi muurikkapannulla!

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Kesäinen pyttipannu

Tässä herkullisessa pyttipannussa maistuu kesän maut ja se valmistuu kätevästi muurikkapannulla!

Kesäinen pyttipannu

4 henkilölle | Valmistusaika: n. 20min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Kesäinen pyttipannu
  • 1 pkt (400 g) HK Kabanossi® Original 
  • rypsiöljyä 
  • 1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna 
  • 6-8 vihreää parsaa kannat poistettuna ja reiluina pätkinä 
  • nippu kevätsipuleita puolitettuna ja varret pätkittynä 
  • 2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna 
  • n. 100g maustamatonta tuorejuustoa 
  • ½ sitruunan mehu 
  • reilusti yrttejä, esim. lehtipersilja, timjami ja basilika suolaa ja mustapippuria
Kesäinen pyttipannu

Valmistusohje

Leikkaa makkarat paloiksi. Lorauta rypsiöljyä kuumennetulle muurikka- tai paistinpannulle ja paista bataattikuutioita, kunnes ne saavat vähän väriä ja alkavat pehmetä.

Lisää parsapätkät, makkaranpalat, sipuli ja valkosipuli ja jatka vielä paistamista, kunnes bataatit ja parsat ovat pehmenneet.

Sekoita lopuksi pyttipannun joukkoon tuorejuusto, sitruunamehu, sipulinvarret ja hienonnetut yrtit. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile pyttipannu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.

Red Hot Chili Dogs

Kun hodarin on oltava tuhti ja tulinen, pelkkä nakki ei enää riitä. Hodarin rakentaminen aloitetaan chilillä ja korianterilla maustetulla jauhelihatäytteellä, ja luomuksen kruunaa kirpeän makea punasipulihilloke.

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Red Hot Chili Dogs

Kun hodarin on oltava tuhti ja tulinen, pelkkä nakki ei enää riitä. Hodarin rakentaminen aloitetaan chilillä ja korianterilla maustetulla jauhelihatäytteellä, ja luomuksen kruunaa kirpeän makea punasipulihilloke.

Red Hot Chili Dogs

8 henkilölle | Valmistusaika: n. 30min

Red Hot Chili Dogs
  • 8 kpl Hot dog sämpylöitä
  • 8 kpl HK Aito Nakkeja
  • 400g HK Sika-nauta jauhelihaa
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 100g Creme Bonjour Cuisine chili & paprika
  • 1 punainen chili ohuina renkaina tai pieninä kuutioina
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Punasipulihilloke

  • 1 punasipuli suikaleina
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Red Hot Chili Dogs

Valmistusohje

Aloita valmistamalla punasipulihilloke. Yhdistä punasipulihillokkeen ainekset kattilaan ja anna hautua noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon valkosipulit. Sekoita hetken päästä joukkoon Creme Bonjour Cuisine ja anna hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon chili ja korianteri ja ohenna tarvittaessa esimerkiksi ruokakermalla tai lihaliemellä. Tarkista suolan riittävyys. Lämmitä sämpylät ja täytä ne kuumalla Aito Nakilla, chililihalla ja punasipulihillokkeella.

 

 

Puolalaiset grillihodarit

Kesän parhaat hodarit täytetään puolalaistyyppisillä grillimakkaroilla, grillatulla sipulilla ja hapankaalilla. Ei muuta kun grillaamaan ja nauttimaan kesästä

Näytä lisää ›
Näytä vähemmän ^

Puolalaiset grillihodarit

Kesän parhaat hodarit täytetään puolalaistyyppisillä grillimakkaroilla, grillatulla sipulilla ja hapankaalilla. Ei muuta kun grillaamaan ja nauttimaan kesästä

Puolalaiset grillihodarit

4 henkilölle | Valmistusaika: n. 30min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Puolalaiset grillihodarit
Puolalaiset grillihodarit

Valmistusohje

Poista tomaateista sisus ja leikkaa malto-osa pieniksi kuutioiksi. Pyörittele sipulirenkaat öljyssä ja grillaa ne maltillisella lämmöllä ruskeiksi ja pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa grilliin myös Krakovan Wojtekit. Käytä myös leivät nopeasti grillissä mutta varo polttamasta niitä. Täytä sämpylät makkaroilla, hapankaalilla, grillatulla sipulilla ja tomaattikuutioilla. Viimeistele vielä sinapilla ja kevätsipulilla ja nauti elämästä. 

Hodareiden valmistus onnistuu toki myös paistinpannulla!

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.