Nuijat

Lihanuijia käytetään esimerkiksi lehtipihvien nuijimiseen ohuiksi. Nuijia valmistetaan sekä teräksestä, alumiinista että puusta. Teräksinen on näistä hygieenisin, sillä se on ainoa joka kestää konepesun. Monissa nuijissa on kaksi lyöntipintaa, tasainen ja enemmän lihan rakennetta rikkova rosopinta. Kelmun läpi nuijiminen vähentää lihan repeämistä nuijittaessa, joka mahdollistaa hyvin ohuiden lehtipihvien valmistuksen.

>

Atulat

Atuloita eli paistettavan lihan käsittelyyn tarkoitettuja pihtejä tai pinsettejä valmistetaan teräksinä ja muovisina. Valinta niiden välillä on lähinnä mieltymyskysymys, mutta teräsatulat ovat usein kapeammat, joten myös pienempien lihanpalojen kääntely pannulla tai grillissä onnistuu niillä näppärästi. Atuloiden kärjissä on hammastus, joka parantaa lihan pysymistä atuloiden otteessa pienelläkin puristuksella. Atulat voi pestä astianpesukoneessa.

>

Lihamyllyt

Kotikäyttöön tarkoitettuja lihamyllyjä löytyy sekä käsi- että sähkökäyttöisenä. Niiden avulla voi valmistaa jauhelihaa valitsemistaan raaka-aineista sekä valmistaa makkaramassoja. Lihamyllyjen materiaali on joko ruostumatonta terästä tai pinnoitettua valurautaa. Jauhelihan karkeusasteen voi valita erilaisten teräksisten reikälevyjen mukaan, joiden reikäkoko vaihtelee 2-20mm:n välillä. Joidenkin lihamyllyjen varusteisiin kuuluu myös makkarasuppilo, jonka avulla makkaramassaa ruiskutetaan suoleen. Myös keittiön yleiskoneisiin on saatavana lihan jauhamisen mahdollistavia lisävarusteita.

>

Makkaraprässit

Kotikäyttöön tarkoitetun makkaraprässin avulla itse tehty makkaramassa on helppo ruiskuttaa makkarasuoleen ennen kypsentämistä. Prässejä löytyy niin käsi- kuin sähkökäyttöisenäkin, ja niihin on saatavana erikokoisia suppiloita käytettävän makkarasuolen koon mukaan.  

>

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.