Porsaanpaistin ruskistaminen pannulla

Porsaanpaisti kannattaa ruskistaa pannulla ennen loppukypsennystä uunissa.

1. Vaihe

Pannun on oltava riittävän kuuma, jotta liha ruskistuu kauniisti. Rypsiöljyn ja voin yhdistelmällä pääset parhaaseen lopputulokseen.

2. Vaihe

Paisti saa lämmetä huoneenlämmössä tunnin verran ennen ruskistamisen aloittamista. Anna rasvan hieman ruskistua ja aseta paisti pannulle.

3. Vaihe

Saat jo ruskistusvaiheessa paistiin lisää makua, kun lisäät pannulle muutaman timjaminoksan ja pilkottuja valkosipulinkynsiä.

4. Vaihe

Käännä paisti kun sen toinen puoli on saanut kauniin ruskean pinnan. Valkosipulit voivat palaa helposti kuumassa rasvassa, joten ne ja timjamit kannattaa poistaa pannulta ajoissa.

5. Vaihe

Laita ruskistunut paisti uununkestävään astiaan ja hiero paistin pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kaada vielä pannulta paistorasva paistin päälle ennen loppukypsennystä. Kypsennä uunissa lihalämpömittaria apuna käyttäen, kunnes sisälämpötila on 72 astetta. Anna paistin vielä vetäytyä foliossa ennen sen leikkaamista.

Katso ohjeet myös porsaanpaistin vetäytymiseen ja leikkaamiseen

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.