Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla

Porsaan ulkofilee saa lisää makua ja näköä, kun se ruskistetaan pannulla ennen uuniin laittamista.

1. Vaihe

Porsaan ulkofileen kalvoa ja rasvaa ei kannata poistaa, sillä ne suojaavat lihaa kypsymisen aikana ja lopputulos on mehukkaampi. Tee kalvoon viiltoja, jotta filee pysyy suorana paistettaessa.

2. Vaihe

Pannu saa olla kuuma! Lisää pannulle rypsiöljyä ja nokare voita ja anna voin hieman ruskistua ennen lihan paistamista.

3. Vaihe

Saat lihaan lisää makua lisäämällä pannulle tuoreita yrttejä ja paloiteltuja valkosipulinkynsiä. Anna lihan ruskistua rauhassa toiselta puolelta.

4. Vaihe

Käännä liha ja ruskista myös toinen puoli. Valkosipulit ja yrtit saattavat palaa helposti kuumalla pannulla, joten ne kannattaa poimia ajoissa pois.

5. Vaihe

Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen.

Katso ohjeet porsaan ulkofileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.