Porsaan niskan ja etuselän hauduttaminen

Porsaan niskan tai etuselän mureaksi hauduttaminen vie aikaa, mutta mureus kyllä palkitsee odottajan.

1. Vaihe

Porsaan niska ja etuselkä vaativat pitkän kypsennysajan matalassa lämpötilassa, ja parhaiten haudutus onnistuu uunissa. Mausta liha hieromalla mausteet sen pintaan tai marinoi liha jo edellisenä päivänä. Laita liha uuninkestävään astiaan ja lisää kaveriksi juureksia; porkkanaa, sipulia, valkosipulinkynsiä...

2. Vaihe

Lisää vuokaan kuumaa lihalientä. Voit kypsentää lihan joko kokonaan liemellä peitettynä, jolloin se ei saa paistopintaa kypsentämisen aikana. Pienemmällä nesteen määrällä lihaan saadaan ruskea ja maistuvan rapea pinta. Uunin lämpötila on hyvä pitää melko matalana, 120-150 asteessa. Työnnä lihalämpömittarin piikki lihan keskelle. Liha on varmasti kypsää, kun sisälämpö on 85-90 astetta. Haudutusliemi kannattaa säästää ja käyttää kastikkeen valmistamiseen.

Katso ohjeet myös possun niskan marinointiin ja grillaamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.