Porsaan niskan grillaaminen

Kokonainen porsaan niska valmistuu grillissäkin, mutta se vaatii aikaa ja malttia.

1. Vaihe

Takuulla maukkaan lopputuloksen saamiseksi niska kannattaa maustaa tai marinoida jo edellisenä päivänä. Kuivaa marinadi talouspaperilla pois niskan pinnasta ja aloita grillaaminen ensin kovemmalla lämmöllä.

2. Vaihe

Grillaa niskan pinta kauttaaltaan ja pienennä grillin lämpö minimiin. Hiiligrillissä hiilet tulee siirtää pois lihan alta. Voitele niskaa maustekastikkeella grillaamisen aikana.

3. Vaihe

Työnnä lihalämpömittarin piikki keskelle niskaa ja jatka epäsuoraa grillaamista, kunnes sisälämpötila on 85 astetta. Anna kypsän niskan vielä vetäytyä rauhassa folion sisällä ennen viipaloimista.

Katso ohjeet myös porsaan niskan marinointiin ja hauduttamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.