Naudanpihvin grillaaminen

Pihvin grillaamisessa on muistettava kaksi perussääntöä: huoneenlämpöinen liha ja kuuma grilli.

1. Vaihe

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen grillaamisen aloittamista, sillä jääkaappikylmä liha kypsyy epätasaisesti. Kun kuivaat pihvien pinnan talouspaperilla juuri ennen grillausta, pihvit ruskistuvat kauniimmin eivätkä ne tartu kiinni grilliin. Malta kuumentaa grilli riittävän kuumaksi.

2. Vaihe

Kun pihvin pintaan alkaa muodostua punaista lihasnestettä, on aika kääntää pihvit.

3. Vaihe

Mausta grillipihvit vasta kääntämisen jälkeen. Näin mausteet pysyvät paremmin pihvin pinnassa, eivätkä tipu grilliin. Kun pintaan ilmestyy taas punaista lihasnestettä, ovat pihvit "medium", eli sisältä punertavat. Jos haluat pihveistäsi kypsemmät, pienennä grillin lämpötilaa ja jatka vielä hetki grillaamista. Nosta valmiit pihvit hetkeksi folion sisään vetäytymään ennen nauttimista, jotta niiden lämpötila ehtii tasaantua ja ne pysyvät mehukkaina.

Katso ohjeet myös naudanpihvin paistamiseen pannulla.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.