Naudanpaistin ruskistaminen pannulla

Naudanpaisti kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista.

1. Vaihe

Paistin on hyvä antaa olla huoneenlämmössä tunnista kahteen koosta riippuen. Voit maustaa sen ennen tai jälkeen ruskistamisen, tai voit marinoida sen jo edellisenä päivänä.

2. Vaihe

Pannu saa olla hyvin kuuma, sillä suuri paisti jäähdyttää pannua nopeasti. Liian viileällä pannulla ruskistuminen ei onnistu. Käytä paistamiseen rypsiöljyä ja lisää halutessasi pannulle myös nokare voita.

3. Vaihe

Anna paistin ruskistua rauhassa ensin toiselta puolelta. Välillä voit tarkistaa miltä paistopinta näyttää.

4. Vaihe

Käännä paisti kun toinen puoli on ruskistunut riittävästi.Tässä vaiheessa voit jo hieman vähentää lieden lämpöä.

5. Vaihe

Siirrä ruskistunut paisti uuninkestävään vuokaan ja kaada vielä maukas paistorasva paistin päälle. Työnnä lihalämpömittarin piikki lihaan ja jatka kypsentämistä 120 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 57 astetta. Kypsän paistin sisälämpötila on 65 astetta.

Katso ohjeet kypsennetyn naudanpaistin vetäytymiseen ja leikkaamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.