Naudan ulkofileen leikkaaminen

Fileen lihassyiden kulkusuunta kannattaa tarkistaa ennen pihveiksi leikkaamista.

1. Vaihe

Naudan ulkofileessä lihassyyt eivät kulje fileen suuntaisesti, vaan sivulta katsottuna loivasti vinoon.

2. Vaihe

Lihassyyt kulkevat vinoon myös päältäpäin katsottaessa, ja syiden kulkusuunta on otettava huomioon filettä leikattaessa.

3. Vaihe

Veitsen terän suunta on oltava lihassyiden kulkusuunnan vastainen, jolloin lihassyy jää leikatussa pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin sadaan mureampi lopputulos kypsentämisen jälkeen.


Katso ohjeet myös naudanpihvin paistamiseen ja grillaamiseen


 

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.