Naudan sisäfileen paistaminen

Naudan sisäfilee kannattaa ruskistaa pannulla ennen uuniin laittamista. Näin siihen saadaan enemmän makua ja ulkonäköä.

1. Vaihe

Naudan sisäfileen voit maustaa suolalla ja mustapippurilla joko ennen ruskistamista tai sen jälkeen. Muita mausteita sisäfilee ei juuri kaipaa.

2. Vaihe

Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja nokare voita. Pannu on riittävän kuuma, kun voi alkaa hieman ruskistua.

3. Vaihe

Anna fileen ruskistua ensin rauhassa yhdeltä puolelta. Sitä ei tarvitse koko ajan käännellä

4. Vaihe

Käännä filee ja anna sen ruskistua myös toiselta puolelta. Ruskista filee kauttaaltaan.

5. Vaihe

Ruskista myös fileen päädyt. Siirrä liha uuninkestävään astiaan ja kypsennä loppuun 120 asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 55-58 astetta. Näin liha on vetäytymisen jälkeen sisältä punertavaa. Jos haluat fileen täysin kypsäksi, anna sisälämpötilan nousta 65 asteeseen.

Katso ohjeet myös kypsennetyn naudan sisäfileen vetäytymiseen ja leikkaamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.