Kypsennetyn porsaanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Porsaanpaistin on annettava levätä rauhassa ennen leikkaamista ja leikkaaminen on tehtävä lihan syyrakennetta vastaan.

1. Vaihe

Porsaanpaistin lihassyyt kulkevat vinottain, ja leikkuusuunnan on oltava syiden kulkusuunnan vastainen.

2. Vaihe

Kun paistin antaa vetäytyä foliossa n.20-30 minuuttia, lihasnesteet "rauhoittuvat" lihan sisällä ja lämpötila tasaantuu. Näin paistista ei irtoa nestettä leikattaessa ja se pysyy mehukkaana.

3. Vaihe

Jos paistin leikkaa heti kypsentämisen jälkeen, lämpötila sen sisällä ei ole vielä ehtinyt tasaantua ja kypsyys on epätasainen. Lihasta irtoaa leikattaessa nestettä ja viipaleista tulee kuivia.


Kertaa ohjeet myös porsaanpaistin maustamiseen ja ruskistamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.