Kypsennetyn porsaanfileen vetäytyminen ja leikkaaminen

Lihan on syytä antaa vetäytyä rauhassa folion sisällä. Näin sisälämpötila tasaantuu ja lihasnesteet rauhoittuvat, ja liha pysyy leikatessa mehevänä.

1. Vaihe

Porsaanfileessä lihassyyt kulkevat vinottain, ja leikkuusuunnan on oltava syiden kulkusuunnan vastainen.

2. Vaihe

Kun fileen antaa vetäytyä foliossa noin 20-30 minuuttia, lihasnesteet "rauhoittuvat" lihan sisällä ja lämpötila tasaantuu. Näin paistista ei irtoa nestettä leikattaessa ja se pysyy mehukkaana.

3. Vaihe

Jos fileen leikkaa heti kypsentämisen jälkeen, lämpötila sen sisällä ei ole vielä ehtinyt tasaantua ja kypsyys on epätasainen. Lihasta irtoaa leikattaessa nestettä ja viipaleista tulee kuivia.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.