Kypsennetyn naudanpaistin vetäytyminen ja leikkaaminen

Paistin on annettava vetäytyä rauhassa ennen leikkaamista. Myös lihan leikkaussuuntaan on syytä kiinnittää huomiota.

1. Vaihe

Uunikypsennyksen jälkeen paistin on annettava vetäytyä folioon käärittynä 20-30 minuuttia. Vetäytymisen aikana sisälämpötila tasaantuu ja lihan sisällä olevat lihasnesteet rauhoittuvat. Näin lihasta irtoaa viipaloidessa vähemmän nestettä ja liha pysyy mehukkaana.

2. Vaihe

Ennen kuin alat leikkaamaan paistia, katso miten lihassyyt kulkevat paistin pinnassa. Leikkaussuunnan on oltava lihassyiden kulkusuunnan vastainen, jotta lihassyyn pituus viipaleessa olisi mahdollisimman lyhyt. Näin viipaleista saadaan mureita.

Kertaa ohjeet myös naudanpaistin sitomiseen ja ruskistamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.