Kalvon poistaminen porsaan ulkofileestä

Porsaan ulkofileen kalvon poistaminen ei aina ole suositeltavaa, sillä silloin menetetään myös kalvon päällä oleva lihaa mehevöittävä rasva. Jos fileestä leikataan esimerkiksi suikaleita, kannattaa fileen kalvo poistaa seuraavin ohjein.

1. Vaihe

Työnnä terävän veitsen kärki kalvon ja fileen väliin.

2. Vaihe

Viillä kalvoa irti lihasta veitsen terän ollessa vaakatasossa. Pidä toisella kädellä kiinni irtoavasta kalvosta ja pidä se kireänä. Viillä kalvo irti fileen päähän saakka.

3. Vaihe

Käännä veitsen terä toiseen suuntaan ja viillä kalvon pala kokonaan irti. Pidä edelleen toisella kädellä kalvoa kireänä.

4. Vaihe

Toista vaiheita 1-3 kunnes kalvo on kokonaan poistettu.


Katso ohjeet myös porsaan ulkofileen sitomiseen, leikkaamiseen ja paistamiseen.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.