Kaikki lihasta

Näiltä sivuilta löydät kaiken oleellisen lihan tuotannosta, säilytyksestä, työvälineistä ja tietenkin valmistamisesta.

Hookoo_lihakoulu_logo.png

Lihan valmistaminen

Tervetuloa Lihakoulun ytimeen; lihan valmistamiseen! Täältä löydät tietoa naudan ja porsaan eri ruhonosien käsittelystä - esivalmistamisesta lihan viimeistelyyn. Voit myös hakea tietoa valmistustavan mukaan, esimerkiksi millainen liha soveltuu parhaiten hauduttamiseen? Mikäli löydät pakkasestasi ulkofileepihvejä, voit palvelumme kautta hakea vinkit juuri tämän lihatyypin valmistamiseen. Tervetuloa Lihakouluun!

Lue lisää >

Työvälineet

Lihan laatu vaikuttaa valmistettavan ruoan maukkauteen, mutta lisäksi tarvitset kunnon välineet lihan käsittelyyn: tukevat veitset ja leikkuulaudat, kunnon pannut ja padat sekä lihamittarit. Toimivilla työvälineillä on helpompi valmistaa myös pidempää hauduttamista tai keittämistä edellyttäviä liharuokia.

Lue lisää >

Tilalta tuotteeksi

Tutustu porsaan- ja naudanlihan tuotantoketjuihin Suomessa HK:laisten itsensä kertomana ja lue, miten ihmisten ja eläinten hyvinvointi otetaan ketjussamme huomioon.

Tuoteturvallisuus on perusedellytys toiminnallemme, mutta myös ympäristöasiat ovat nousseet tärkeään rooliin niin tiloilla kuin tuotannossamme.

Lue lisää >

Hyvinvointi

Proteiineja, hivenaineita ja vitamiineja sisältävä liha kuuluu terveelliseen ruokavalioon. Etenkin aktiivisesti liikkuvat ja laihduttajat tarvitsevat runsaasti proteiineja. Liha on siihen helppo ja maukas ratkaisu! Tutustu myös kätevään proteiinilaskuriimme, josta näet, kaipaako ruokavaliosi täydentämistä.

Lue lisää >

Lihan säilytys

Liha on herkästi pilaantuva elintarvike, joka viihtyy kylmässä. Siksi pakatunkin lihan säilytyslämpötilan kanssa kannattaa olla tarkkana. Myös rasvapitoisuus vaikuttaa säilyvyyteen siten, että vähempirasvainen liha säilyy kauemmin kuin rasvainen.

Lue lisää >