Pihvit ja burgerit

Homman pihvi on se, että pihvistä tulee parasta grillissä
– varsinkin näillä neuvoilla.

Näin grillaat täydellisen pihvin

 1.

Ota liha huoneenlämpöön 1-2 h ennen grillaamista, älä grillaa kylmää lihaa.

 2.

Lämmitä grilli oikein kuumaksi. Saat rapean pinnan, eikä pihvi tartu ritilään.

 3.

Käännä vasta kun pihvi alkaa pisaroida. Kun toinenkin puoli pisaroi, nosta pihvi grillistä. Kypsyys on tällöin medium.

 4.

Anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Silloin pihvi on tasaisen kypsä eikä vuoda nestettä leikatessa.

!

HUOM: Estä jäähtyminen peittämällä liha kevyesti foliolla. Jos pihvin rapeus pehmenee vetäytyessä, käytä liha vielä nopeasti tulikuumassa grillissä ennen tarjoilua.

hampurilaispihvi.jpg

Paras hampurilaispihvi on se yksinkertaisin

Ainekset: Rasvainen naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Muuta ei tarvita. Rasva pitää pihvin mehukkaana.
Käsittely: Muotoile pihvit mahdollisimman tiiviiksi ja paina keskelle kuoppa. Näin pihvi ei hajoa kääntäessä ja kypsyy tasaisesti.
Grillaus: Nopeasti ja kuumassa grillissä. Näin pinta ottaa väriä, rapeutta ja grillin makua. Kun pinta pisaroi, pihvi käännetään tukevalla teräslastalla. Grillatun pinnan päälle voi laittaa ronskin viipaleen juustoa.

maustaminen.jpg

Maustaminen ei ole vain makuasia
– huomioi nämä seikat:

- Lisää sokeriset mausteet vasta grillaamisen loppuvaiheessa, sillä sokeri palaa helposti grillissä.
- Älä suolaa liian aikaisin. Suola poistaa nestettä ja liha saattaa kuivua.
- Hiero pippurit ja chilit lihaan ennen grillaamista. Niiden maku syvenee grillissä.
- Valkosipuli kitkeröityy helposti grillissä, joten pyyhi valkosipulinen marinadi lihasta ennen grillaamista tai lisää vasta grillaamisen lopussa valkosipuliöljyä tai -voita.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.