Lisukkeet

Voiko pekonilla maustaa? Entä keitetäänkö uudet potut suolatussa vedessä? Katso vinkit ja reseptit herkullisiin lisukkeisiin.

Pekoni sopii myös maustamiseen

grillipekoni.png

Pekoni antaa ruokaan savun makua, suolaisuutta, mehukkuutta ja rapeutta. Se toimii takuulla hampurilaisen välissä ja voipa sillä pelastaa vähän epäonnistuneenkin annoksen. Kokeile näitä vinkkejä:

- Rouhi rapeaksi grillattu pekoni muruksi ja mausta sillä kesäiset salaatit, pyttipannu tai lämmin kasvislisuke.
- Anna pekonin jäähtyä hetki, niin se muuttuu entistä rapeammaksi.
- Kääri vähärasvaiset lihat pekoniin ennen grillaamista. Pekoni suojaa kuivumiselta ja tuo lihaan lisää mehukkuutta.

Tirripaisti_copy.jpg

Näin keität täydelliset uudet perunat:

  1. Valitse tasakokoisia perunoita.
  2. Laita pestyt perunat kiehuvaan ja hyvin suolattuun veteen.
  3. Keitä kansi kiinni kunnes potut tuntuvat kypsiltä, mutta napakoilta.
  4. Kaada vesi ja laita pottujen päälle pari arkkia talouspaperia. Sulje kansi. Anna paperin imeä potuista ylimääräinen kosteus.
12_makkara_juurespyttipannu_ilman_logoa.jpg

Keitä kerralla paljon pottuja, sillä yli jääneitä voi käyttää monella tapaa.

Vartaat: Kääräise perunat pekoniin, pujota vartaaseen ja grillaa rapeiksi.
Pyttis: Puolita potut ja paista muurikalla makkaran, pekonin, kasvisten ja tuorejuuston kanssa. Makkaran sijaan voi käyttää myös edellispäivältä jääneitä grillipihvejä paloiteltuna.
Salaatti: Grillatut kasvikset ja uudet perunat taipuvat helposti seuraavan aterian salaatiksi. Kastikkeeksi käy maustettu kermaviili tai valmis pesto.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.