Isot ja luulliset palat

Kokonaiset lihat vaativat pitkää ja epäsuoraa grillaamista, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen.

Ensin uuniin tai kattilaan vai suoraan grilliin?

Pitkän kypsennysajan vaativat lihat voi joko esikypsentää tai valmistaa kokonaan grillissä.
Tässä helpot ohjeet molempiin tapoihin.
Ohjeet epäsuoraan grillaamiseen ja eri lihojen paistotaulukko >

Esikypsennys

Hauduta lihoja kattilassa tai uunissa vaikka jo edellisenä päivänä. Jäähdytä liha omassa liemessään, jolloin mehukkuus on taattu. Keitä liemi ennen grillaamista kasaan herkulliseksi grillauskastikkeeksi. Liha grillataan ennen tarjoilua nopeasti kuumaksi ja rapeapintaiseksi. Esikypsennettäväksi sopii mm. porsaan kassler, kylki, ribsit ja naudan etuselkä.

Grillissä

Grillaa lihoja pitkään matalassa ja epäsuorassa lämmössä. Älä siis aseta lihoja suoraan lämmönlähteen päälle. Kääntele lihoja välillä ja valele grillauskastikkeella tai -liemellä. Kun valmistat lihoja suoraan grillissä, työnnä lihan keskelle paistomittari. Se kertoo lihan todellisen kypsyyden ja onnistut aina.

Grillivinkit_Paahtopaisti_2_Lore.jpg

Näin savustat grillissä

- Laita vedellä, viskillä tai konjakilla kostutettuja savustuslastuja folionyyttiin ja nyytti kuumien hiilien kylkeen.
- Aloita grillaus kun nyytistä tulee savua – grillaa kansi kiinni.
- Älä grillaa kovassa lämmössä, se tekee savusta kitkerää.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.